Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
0
0

Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni 15g

EAN: 5900437083032
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni 15g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni 15g

1,59
Cena za kg: 106,00
saszetka 15 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Delecta Proszek do pieczenia 30g
Delecta Proszek do pieczenia 30g
0,69 zł Cena za kg: 23,00
Delecta Soda oczyszczona 100g
Delecta Soda oczyszczona 100g
1,19 zł Cena za kg: 11,90
Dr. Oetker Drożdże suszone 7g
Dr. Oetker Drożdże suszone 7g
1,99 zł Cena za kg: 284,29
Delecta Kwasek cytrynowy 20g
Delecta Kwasek cytrynowy 20g
0,99 zł Cena za kg: 49,50
Dr. Oetker Cukier wanilinowy porcja XXL premium 43g
Dr. Oetker Cukier wanilinowy porcja XXL premium 43g
1,69 zł Cena za kg: 39,30
Gellwe Proszek do pieczenia 15g
Gellwe Proszek do pieczenia 15g
0,49 zł Cena za kg: 32,67
Delecta Drożdże uniwersalne 8g
Delecta Drożdże uniwersalne 8g
1,49 zł Cena za kg: 186,25
Prymat Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów 10g
Prymat Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów 10g
3,29 zł Cena za kg: 329,00
Dr. Oetker Ze świata natury Cukier z wanilią 12g
Dr. Oetker Ze świata natury Cukier z wanilią 12g
3,38 zł Cena za kg: 281,67
WODZISŁAW Soda oczyszczona 560g
WODZISŁAW Soda oczyszczona 560g
11,99 zł Cena za kg: 21,41

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Żyto
Zawiera

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Marka

Dr. Oetker

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Cechy

naturalne składniki
do wypieku domowego pieczywa z różnych mąk
do drożdży świeżych i suchych
na 0,5 kg mąki

Waga

Waga brutto
16

Opis produktu

Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetkera to całkowicie naturalny produkt, który ułatwia samodzielne pieczenie domowego pieczywa (chleb, bułki, ciasto na pizzę): - bez konieczności przygotowywania rozczynu - współpracuje z różnymi rodzajami mąk (jasne, pełnoziarniste) - komplementarny do drożdży świeżych oraz suszonych - pieczywo z zakwasem Dr. Oetkera może być pieczone w piekarniku jak i automatach - 1 porcja 15 g wystarcza na 500 g mąki

Składniki

produkty przemiału żyta
kultury starterowe

Wartości odżywcze

w 100 g produktu w proszku:
Energia
952 kJ / 230 kcal
Tłuszcz
3,1 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
0,5 g
Węglowodany
14 g
w tym Cukry
1,2 g
Białko
16 g
Sól
0 g

Przepisy

Przepis na chleb pszenno-żytni Składniki: - 150 g mąki żytniej, typ 2000 (lub 130 g jeśli użyjesz świeżych drożdży), - 350 g mąki pszennej typ 750, - 1 łyżeczka cukru, - 1,5 łyżeczki soli (10 g) - 1 op. Zakwasu żytniego Dr. Oetkera, - 1 op. Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera (lub 25 g świeżych drożdży), - 400 ml ciepłej wody, - 3 łyżki oleju (1 do wysmarowania formy), - 20 g siemienia lnianego, - 20 g białego sezamu. Na wierzch: - 1 łyżeczka wody, - 5 g siemienia lnianego, - 5 g białego sezamu, - 1 łyżeczka mąki pszennej. Sposób przygotowania: Wymieszaj w misce mąkę żytnią, pszenną, cukier, sól, zakwas żytni i drożdże suszone (jeśli używasz świeżych drożdży - przygotuj rozczyn: drożdże rozkrusz, dodaj 1 łyżeczkę cukru, 50 ml ciepłej wody i 1 łyżkę wymieszanych wcześniej mąk. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. Gdy rozczyn podwoi objętość wymieszaj go z pozostałymi suchymi składnikami). Stopniowo dodawaj ciepłą wodę, ciągle wyrabiając ciasto za pomocą miksera z końcówką do ciasta drożdżowego. Przykryj ciasto ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. Foremkę o wymiarach 10 x 30 cm wysmaruj olejem i wyłóż papierem do pieczenia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, zagnieć je jeszcze raz za pomocą miksera dodając 2 łyżki oleju, siemię lniane i biały sezam. Przełóż do foremki, zwilż wierzch ciasta wodą, posyp siemieniem lnianym i białym sezamem. Posyp lekko mąką pszenną i natnij delikatnie chleb nożem. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1 godz. Piekarnik nagrzej do temp. 220°C. Formę z wyrośniętym chlebem wstaw do piekarnika i piecz przez 15 min, a następnie zmniejsz do temp. 190°C i piecz jeszcze przez ok. 30 min. Upieczony chleb wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.

Składniki podlegające oznakowaniu

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Zakwas chlebowy
Wariant
żytni

Taggable Allergy Text

Kategorie

Spożywcze

Zobacz wszystko: Spożywcze
Informacje

Informacje

Wróć do: Menu główne

Logowanie

Zgłoś błąd
Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Zgłoś błędy dotyczące działania sklepu

Potrzebujesz pomocy przy obsłudze sklepu internetowego?

Skorzystaj z naszej infolinii lub formularza kontaktowego

Zadzwoń: 885 403 130 Formularz kontaktowy

Jeżeli zauważyłeś błędy w działaniu sklepu internetowego,
zgłoś je za pomocą poniższego formularza:

Zgłaszanie błędów