Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Tao Tao Suszone grzyby Mun 50g 5901882777712

EAN: 5901882777712
Nazwa wariantu
Tao Tao Suszone grzyby Mun 50g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Tao Tao Suszone grzyby Mun 50g 5901882777712

7,32
Cena za kg: 146,40
pacz. 50 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Thai Heritage Sos chilli słodki 700ml
Thai Heritage Sos chilli słodki 700ml
17,69 zł Cena za litr: 25,27
House of Orient Hummus z jalapeño 400g
House of Orient Hummus z jalapeño 400g
8,28 zł Cena za kg: 20,70
Tao Tao Sos sojowy ciemny 150ml
Tao Tao Sos sojowy ciemny 150ml
8,99 zł Cena za litr: 59,93
Tao Tao Makaron pszenny błyskawiczny z kurkumą chow mein 200g
Tao Tao Makaron pszenny błyskawiczny z kurkumą chow mein 200g
10,47 zł Cena za kg: 52,35
House of Asia Pasta wasabi do sushi 43g
House of Asia Pasta wasabi do sushi 43g
8,69 zł Cena za kg: 202,09
Tao Tao Marynata w stylu chińskim 175ml
Tao Tao Marynata w stylu chińskim 175ml
11,59 zł Cena za litr: 66,23
House of Asia Sos rybny 200ml
House of Asia Sos rybny 200ml
8,99 zł Cena za litr: 44,95
Yamasa Japoński sos sojowy 150ml
Yamasa Japoński sos sojowy 150ml
13,99 zł Cena za litr: 93,27
House of Asia Grzyby Shiitake całe suszone 30g
House of Asia Grzyby Shiitake całe suszone 30g
8,37 zł Cena za kg: 279,00
Thai Heritage Ocet ryżowy 200ml
Thai Heritage Ocet ryżowy 200ml
8,39 zł Cena za litr: 41,95

Opis produktu

Grzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do bigosu, farszu, sosów, zup, sajgonek i innych potraw.

Wartości odżywcze

100 g produktu
Wartość energetyczna:
1621 kJ / 386 kcal
Tłuszcz:
0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,0 g
Węglowodany:
70,2 g
w tym cukry:
0,0 g
Białko:
4,9 g
Sól:
0,02 g

Składniki

suszone grzyby Mun (nazwa polska: Uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Waga

Waga brutto
56

Marka

Tao Tao

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować
Od temperatury otoczenia
Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez około 15 min, oczyścić. Następnie gotować przez 10 min, odcedzić.

Kraj

Kraj pochodzenia
Chiny

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Suszone grzyby Mun

Cechy

tylko naturalne składniki

Dodatkowe informacje

Michel Moran Mapa Smaków facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Chinach

Przygotowanie i stosowanie

Doskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu i sosów.

Przepisy

Bigos z grzybami Mun Tao Tao (dla 4 osób) Składniki: 500 g kiszonej kapusty, 200 g surowej białej kapusty, 300 g kiełbasy, 300 g wędzonego boczku, 300 g wieprzowiny, 1 cebula, 1 marchewka, kilka grzybów Mun Tao Tao, 100 g suszonych śliwek, 500 ml wody, 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 łyżeczka kminku, listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca, sól i pieprz do smaku. Sposób przyrządzania: Boczek, kiełbasę i wieprzowinę kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy duży garnek o grubym dnie. Wrzucamy boczek i pozwalamy by się wytopił. Dodajemy kiełbasę i wieprzowinę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażamy przez chwilę a następnie dokładamy pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, utartą marchew i poszatkowaną białką kapustę. Przykrywamy i gotujemy przez kilka minut. Dolewamy wodę i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkami laurowymi, kminkiem i jałowcem. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 3 minuty. Po tym czasie grzyby odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do bigosu, a wraz z nimi suszone śliwki. Garnek przykrywamy i gotujemy bigos na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego!

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem