Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Prymat Przyprawa do piernika ciast i deserów 20g 5901135026376

EAN: 5901135026376
Nazwa wariantu
Prymat Przyprawa do piernika ciast i deserów 20g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Prymat Przyprawa do piernika ciast i deserów 20g 5901135026376

1,39
Cena za kg: 69,50
opak. 20 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Żelfix 2:1 40g
Dr. Oetker Żelfix 2:1 40g
4,49 zł Cena za kg: 112,25
Delecta Aromat do ciast rumowy 9ml
Delecta Aromat do ciast rumowy 9ml
1,39 zł Cena za litr: 154,44
Dr. Oetker Aromat cytrynowy 9ml
Dr. Oetker Aromat cytrynowy 9ml
1,68 zł Cena za litr: 186,67
Gellwe Żelatyna 50g
Gellwe Żelatyna 50g
4,29 zł Cena za kg: 85,80
Dr. Oetker Aromat migdałowy 9ml
Dr. Oetker Aromat migdałowy 9ml
1,99 zł Cena za litr: 221,11
Delecta Dżemix uniwersalny 3:1 Mieszanka żelująca 30g
Delecta Dżemix uniwersalny 3:1 Mieszanka żelująca 30g
4,39 zł Cena za kg: 146,33
Dr. Oetker Ze świata natury Ekstrakt naturalny wanilia Bourbon z Madagaskaru 30ml
Dr. Oetker Ze świata natury Ekstrakt naturalny wanilia Bourbon z Madagaskaru 30ml
7,99 zł Cena za litr: 266,33
Appetita Domowe Sekrety Przyprawa do piernika 20g
Appetita Domowe Sekrety Przyprawa do piernika 20g
1,29 zł Cena za kg: 64,50
Appetita Domowe Sekrety Cynamon mielony 15g
Appetita Domowe Sekrety Cynamon mielony 15g
1,29 zł Cena za kg: 86,00

Opis produktu

Warto wiedzieć Przyprawa do piernika posiada korzenny smak. Można stosować ją do grzanego wina i piwa oraz doprawić nią gorącą czekoladę. Aby wzbogacić smak ciasta warto dodać odrobinę bakalii. Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.

Wartości odżywcze

w 100 g produktu:
Wartość energetyczna
1629 kJ/ 385 kcal
Tłuszcz
4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,7 g
Węglowodany
79 g
w tym cukry
70 g
Białko
2,8 g
Sól
0,08 g

Składniki

cukier
cynamon (15%)
goździki
kakao
owoc kolendry
ziele angielskie
gałka muszkatołowa

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Waga

Waga brutto
24

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Dodatki

Dodatek MSG
Nie zawiera

Zalecenia dla alergików

Seler
Może zawierać
Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Jaja
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Gorczyca
Może zawierać
Orzeszki ziemne
Może zawierać
Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Marka

Prymat

Opakowanie logistyczne

GTIN
05901135026499

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Przyprawa
Wariant
do piernika ciast i deserów

Cechy

bez dodatku glutaminianu sodu

Przepisy

Tradycyjny piernik 6-8 porcji, 60 min Składniki: - 400 g mąki pszennej typ 500, - 10 g proszku do pieczenia, - 1 łyżka Cynamonu mielonego Prymat, - 200 g masła, - 150 g cukru trzcinowego, - 50 g miodu akacjowego, - 4 jaja, - otarta skóra z 1 cytryny, - 50 ml mleka 3,5%, - 1 opakowanie Przyprawy do piernika Prymat, - konfitura ze śliwek, - 100 g gorzkiej czekolady, - do dekoracji: orzechy i bakalie. Sposób przygotowania: Do rondelka włożyć masło, mleko, miód i cukier. Podgrzewać, mieszając, aż składniki roztopią się i połączą. Zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia na ok. 15 min. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. Dodać roztopione składniki, skórkę cytrynową, jaja i wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 175°C (termoobieg i dolne grzanie) przez ok. 40 min. Upieczony, wystudzony piernik przeciąć na 2 lub 3 blaty, posmarować konfiturą i ponownie złożyć. Całość zawinąć szczelnie papierem pergaminowym i odstawić na 1 dzień. Piernik polać rozpuszczoną czekoladą, udekorować orzechami i bakaliami. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem