Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500g 5903240402571

EAN: 5903240402571
Nazwa wariantu
Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500g (1)
Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500g (2)
Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500g (1)
Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500g 5903240402571

5,79
Cena za kg: 11,58
opak. 500 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

As-Babuni Makaron Lubelski 4 jajeczny gniazda-wstążki z kurkumą 400g
As-Babuni Makaron Lubelski 4 jajeczny gniazda-wstążki z kurkumą 400g
6,49 zł Cena za kg: 16,23
Lubella Makaron lasagne 500g
Lubella Makaron lasagne 500g
10,49 zł Cena za kg: 20,98
Podravka Makaron spaghetti 500g
Podravka Makaron spaghetti 500g
7,59 zł Cena za kg: 15,18
Podravka Makaron nitki filini 500g
Podravka Makaron nitki filini 500g
7,59 zł Cena za kg: 15,18
WIODĄCA MARKA Turini Makaron nitki
WIODĄCA MARKA Turini Makaron nitki
1,99 zł Cena za kg: 7,96
ECO+  Makaron z kurkumą spaghetti 400g
ECO+ Makaron z kurkumą spaghetti 400g
1,99 zł Cena za kg: 4,98
Barilla Makaron Bavette 500g
Barilla Makaron Bavette 500g
5,69 zł Cena za kg: 11,38
WM Makaron razowy pióra 500g
WM Makaron razowy pióra 500g
3,49 zł Cena za kg: 6,98
MAKARON WSTAZKA FALOWANA 250g
MAKARON WSTAZKA FALOWANA 250g
4,29 zł Cena za kg: 17,16
Podravka Makaron z pszenicy twardej durum spaghetti 500g
Podravka Makaron z pszenicy twardej durum spaghetti 500g
5,89 zł Cena za kg: 11,78

Opis produktu

Prawdziwy Włoski makaron Al Dente Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości. Makaron jajeczny czy bezjajeczny? Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.

Wartości odżywcze

Wartość Odżywcza w 100 g
Wartość Energetyczna
1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz
0,5 g
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
Węglowodany
77 g
w tym: Cukry
1,9 g
Białko
10,7 g
Sól
0,0 g

Składniki

semolina z pszenicy durum

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Waga

Waga brutto
520

Zalecenia dla alergików

Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Marka

Primo Gusto

Kraj

Kraj pochodzenia
Włochy
Zapakowano w
Włochy

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Mąka z pszenicy durum
Wariant
do pierogów i makaronu

Dodatkowe informacje

Znajdź nas na Facebook

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech. Pochodzenie pszenicy: z UE oraz spoza UE.

Pozostałe informacje

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału
7 - Inne (Tworzywa sztuczne)

Przepisy

Przepis na włoskie wstążki Składniki (jedna porcja): - 100 g mąki do makaronu Primo Gusto - odrobina ciepłej wody - opcjonalnie łyżka oliwy Extra Virgin Przygotowanie: Na stolnicy utwórz kopczyk z mąki z dołkiem w środku i zalej odrobiną ciepłej wody (możesz dodać również oliwę Extra Virgin). Wyrabiaj ciasto aż stanie się twarde i gładkie. Następnie odstaw na około 30 minut przykryte ściereczką. Rozwałkuj lekko przesypane mąką ciasto do grubości około pół milimetra i zwiń w rulon. Następnie pokrój w odpowiedniej szerokości paski, aby uzyskać preferowaną formę makaronu. Tak przygotowany makaron gotuj w osolonej wodzie przez około 3 minuty. Możesz go również zasuszyć. - Tagliatelle (8 mm szerokości) - klasycznie podawane z sosem bolognese z dodatkiem parmezanu, ale również idealne do wszelkich gęstych sosów z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny. - Fettuccine (6 mm szerokości) - komponowane głównie z lekkimi i średnimi sosami (pomidorowe, kremowe w zależności od upodobań). Najczęściej spotykane w towarzystwie sosu Alfredo. - Pappardelle (2-3 cm szerokości) - doskonale łączy się z każdym rodzajem sosu, jednak najczęściej podawane jest z ciężkimi sosami na bazie dziczyzny lub owocami morza. Użycie jajka nadaje mu puszystości.

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem