Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

o'Sole Sól peklowa 660g 5900977003354

EAN: 5900977003354
Nazwa wariantu
o'Sole Sól peklowa 660g (1)
o'Sole Sól peklowa 660g (2)
o'Sole Sól peklowa 660g (1)
o'Sole Sól peklowa 660g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

o'Sole Sól peklowa 660g 5900977003354

3,99
Cena za kg: 6,05
opak. 660 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

o'Sole Sól warzona jodowana 1kg
o'Sole Sól warzona jodowana 1kg
2,59 zł Cena za kg: 2,59
Prymat Sól czosnkowa jodowana 40g
Prymat Sól czosnkowa jodowana 40g
1,49 zł Cena za kg: 37,25
Sante Sól morska jodowana drobnoziarnista 350g
Sante Sól morska jodowana drobnoziarnista 350g
2,29 zł Cena za kg: 6,54
Sante Sól himalajska różowa 350g
Sante Sól himalajska różowa 350g
4,39 zł Cena za kg: 12,54
o'Sole Sól stołowa jodowana 1kg
o'Sole Sól stołowa jodowana 1kg
2,29 zł Cena za kg: 2,29
Prymat Sól morska jodowana drobnoziarnista 1kg
Prymat Sól morska jodowana drobnoziarnista 1kg
6,29 zł Cena za kg: 6,29
NaturAvena Sól himalajska różowa gruba 500g
NaturAvena Sól himalajska różowa gruba 500g
4,39 zł Cena za kg: 8,78
Gemma Di Mare Sól morska gruboziarnista 1kg
Gemma Di Mare Sól morska gruboziarnista 1kg
5,29 zł Cena za kg: 5,29
o'Sole Sól kamienna do przetworów niejodowana 1kg
o'Sole Sól kamienna do przetworów niejodowana 1kg
2,59 zł Cena za kg: 2,59
o'Sole Sól morska gruboziarnista jodowana 900g
o'Sole Sól morska gruboziarnista jodowana 900g
4,99 zł Cena za kg: 5,54

Opis produktu

Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.

Wartości odżywcze

w 100 g produktu
Wartość energetyczna
0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
0 g
w tym cukry
0 g
Białko
0 g
Sól
99,5 g

Składniki

sól NaCI - 99,5%
azotyn sodu E 250 NaNO2 - 0,5%-0,6%
substancja przeciwzbrylająca E 536

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Waga

Waga brutto
662

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Marka

o'Sole

Opakowanie logistyczne

GTIN
05900977003828

Kraj

Kraj pochodzenia
Polska

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Sól peklowa

Cechy

doskonała do mięs i domowego wyrobu wędlin

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Polsce

Przygotowanie i stosowanie

Sól peklowa o'Sole polecana jest do domowego wyrobu wędlin. Peklowanie na mokro: na litr zimnej wody wsypać 60 g soli peklowej, dodać kilka ząbków czosnku, ziele angielskie oraz pieprz. Mięso peklować w tak przygotowanej zalewie - w zależności od masy - od 3 do 7 dni w temperaturze 4-6°C. Peklowanie na sucho: na 1 kg mięsa użyć 20-23 g soli peklowej. Kawałki mięsa natrzeć dokładnie mieszanką peklującą ze wszystkich stron i peklować od 4 do 7 dni w temperaturze 4-6°C. Nie do bezpośredniego spożycia

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem