Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Kamis Przyprawa do indyka Mieszanka przyprawowa 25g 5900084176019

EAN: 5900084176019
Nazwa wariantu
Kamis Przyprawa do indyka Mieszanka przyprawowa 25g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Kamis Przyprawa do indyka Mieszanka przyprawowa 25g 5900084176019

2,29
Cena za kg: 91,60
saszetka 25 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Prymat Przyprawa do ziemniaków i frytek 25g
Prymat Przyprawa do ziemniaków i frytek 25g
1,19 zł Cena za kg: 47,60
Prymat Czosnkowa przyprawa do sosu tzatziki 20g
Prymat Czosnkowa przyprawa do sosu tzatziki 20g
1,19 zł Cena za kg: 59,50
Prymat Przyprawa do bigosu i dań z kapusty 20g
Prymat Przyprawa do bigosu i dań z kapusty 20g
1,19 zł Cena za kg: 59,50
Prymat Przyprawa do wieprzowiny klasyczna 20g
Prymat Przyprawa do wieprzowiny klasyczna 20g
1,19 zł Cena za kg: 59,50
Prymat Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną 40g
Prymat Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną 40g
1,39 zł Cena za kg: 34,75
Kamis Grill Klasyczny Mieszanka przyprawowa 25g
Kamis Grill Klasyczny Mieszanka przyprawowa 25g
2,29 zł Cena za kg: 91,60
Kucharek Smak Natury Przyprawa do potraw 150g
Kucharek Smak Natury Przyprawa do potraw 150g
3,89 zł Cena za kg: 25,93
Kucharek Smak Natury Przyprawa do potraw 75g
Kucharek Smak Natury Przyprawa do potraw 75g
2,39 zł Cena za kg: 31,87
Vegeta Natur Przyprawa pikantna z chili 60g
Vegeta Natur Przyprawa pikantna z chili 60g
2,69 zł Cena za kg: 44,83
Knorr Przyprawa do złotego kurczaka 18g
Knorr Przyprawa do złotego kurczaka 18g
3,29 zł Cena za kg: 182,78

Opis produktu

Ten dziki ptak udomowiony przez Majów pojawił się w Polsce w szlacheckich obejściach i zanim trafił na stoły, był raczej ozdobą parków i ogrodów. Indycze mięso należy smażyć krótko, ale w wysokiej temperaturze. Inaczej robi się suche i traci smak. Zasada ta nie znajduje zastosowania jedynie w Święto Dziękczynienia w Ameryce, gdzie indyk jest potrawą kultową, piecze się go wtedy dość długo. Przed wyschnięciem mięsa chroni gruba warstwa masła na zewnątrz i pół kostki wewnątrz indyka.

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna
870 kJ/208 kcal (kJ/kcal)
Tłuszcz
6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,8 g
Węglowodany
23 g
w tym cukry
21 g
Białko
8,2 g
Sól
48,8 g

Składniki

sól
papryka słodka
czosnek - 9%
musztarda w proszku (gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier)
gorczyca biała - 7%
bazylia - 5%
cebula
cukier
pomidory suszone
pieprz czarny
gałka muszkatołowa

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Waga

Waga brutto
32

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

bez dodatku glutaminianu monosodowego

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Zalecenia dla alergików

Seler
Może zawierać
Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Jaja
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Gorczyca
Zawiera
Soja
Może zawierać

Średnia miara

Średnia miara (e)

Marka

Kamis

Opakowanie logistyczne

GTIN
05900084176026

Kraj

Kraj pochodzenia
Polska

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Mieszanka przyprawowa
Wariant
Przyprawa do indyka

Cechy

bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Polsce

Przepisy

Indyk z żurawiną Składniki (dla 5 osób): 1 pierś z indyka (ok. 1 kg), 4 łyżki soku z cytryny, 1 słoik żurawiny, olej, 1,5 łyżki Przyprawy do indyka Kamis. Przygotowanie: 1. Pierś indyka natrzyj przyprawą, polej sokiem z cytryny i odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce (najlepiej na noc). 2. Mięso obsmaż na oleju. 3. Włóż do naczynia żaroodpornego, podlej niewielką ilością wody i piecz pod przykryciem ok. 90 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. 4. Podawaj z żurawiną. Możesz serwować również na zimno.

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem