Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Gellwe Ciasto i krem do karpatki 340g 5900552001324

EAN: 5900552001324
Nazwa wariantu
Gellwe Ciasto i krem do karpatki 340g (1)
Gellwe Ciasto i krem do karpatki 340g (2)
Gellwe Ciasto i krem do karpatki 340g (1)
Gellwe Ciasto i krem do karpatki 340g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Gellwe Ciasto i krem do karpatki 340g 5900552001324

7,29
Cena za kg: 21,44
pudełko 340 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60g
Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60g
2,29 zł Cena za kg: 38,17
Dr. Oetker Sernik na zimno 195g
Dr. Oetker Sernik na zimno 195g
5,99 zł Cena za kg: 30,72
Gellwe Babka cytrynowa Mieszanka do wypieku 375g
Gellwe Babka cytrynowa Mieszanka do wypieku 375g
7,59 zł Cena za kg: 20,24
Gellwe Sernik na zimno Mieszanka do przygotowania ciasta 193g
Gellwe Sernik na zimno Mieszanka do przygotowania ciasta 193g
6,89 zł Cena za kg: 35,70
Delecta Brownie Ciasto w proszku 550g
Delecta Brownie Ciasto w proszku 550g
10,49 zł Cena za kg: 19,07

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (ok. 34 g)
Wartość energetyczna
1207 kJ / 289 kcal
411 kJ / 98 kcal (5 %*)
Tłuszcz
17 g
5,8 g (8 %*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
4,1 g
1,4 g (7 %*)
Węglowodany
27 g
9,2 g (4 %*)
w tym cukry
11 g
3,7 g (4 %*)
Białko
5,8 g
2,0 g (4 %*)
Sól
0,31 g
0,11 g (2 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 30 porcji.
1 porcja = ok. 34 g.

Składniki

mąka pszenna
cukier
skrobie
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)
aromaty
barwniki: kurkumina, karoteny

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
30

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 30 porcji

Waga

Waga brutto
392

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Soja
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
140 g mieszanki do przygotowania ciasta
200 g mieszanki do sporządzenia kremu

Marka

Gellwe

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto i krem do karpatki mieszanka do wypieku

Cechy

oryginalny smak
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego

Dodatkowe informacje

Więcej inspiracji znajdziesz na: www.gellwe.pl

Przepisy

Przygotuj: Do ciasta: - 4 jajka, - 125 g masła lub margaryny, - 250 ml wody (około 1 szklanka). Do kremu: - 500 ml mleka, - 100 g miękkiego masła lub margaryny. Forma do pieczenia: 25 cm x 36 cm 1. Przygotuj ciasto Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Następnie ostudź, wbij jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C góra-dół (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz ok. 15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. 2. Przygotuj krem Z 500 ml mleka odlej szklankę i wymieszaj w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek i energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Gotuj przez chwilę do momentu zgęstnienia. Całość pozostaw do wystudzenia, mieszaj od czasu do czasu. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. Przełóż ciasto kremem i gotowe Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem. Pomysł na: Ptysie Przygotuj ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajek. Ciasto nakładaj porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia formę. Upieczone i wystudzone ciastka przekrój i napełnij kremem przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. Ptysie możesz udekorować polewą czekoladową wg uznania. Słodkiego dnia :)

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem