Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) 5900437072111

EAN: 5900437072111
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) (1)
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) (2)
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) (1)
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) 5900437072111

4,49
Cena za kg: 449,00
torebka 10 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Winiary Kwasek cytrynowy 50g
Winiary Kwasek cytrynowy 50g
2,09 zł Cena za kg: 41,80
Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 50g
Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 50g
4,69 zł Cena za kg: 93,80
Prymat Przyprawa do piernika ciast i deserów 20g
Prymat Przyprawa do piernika ciast i deserów 20g
1,49 zł Cena za kg: 74,50
Kotányi Cynamon cały 17g
Kotányi Cynamon cały 17g
4,69 zł Cena za kg: 275,88
Dr. Oetker Aromat śmietankowy 9ml
Dr. Oetker Aromat śmietankowy 9ml
1,79 zł Cena za litr: 198,89
Gellwe Aromat migdałowy 10ml
Gellwe Aromat migdałowy 10ml
1,59 zł Cena za litr: 159,00
Delecta Dżemix uniwersalny 2:1 Mieszanka żelująca 30g
Delecta Dżemix uniwersalny 2:1 Mieszanka żelująca 30g
3,46 zł 3,99 zł Cena za kg: 115,33
Prymat Żelatyna wieprzowa 20g
Prymat Żelatyna wieprzowa 20g
1,79 zł Cena za kg: 89,50
Dr. Oetker Ze świata natury Cynamon mielony 15g
Dr. Oetker Ze świata natury Cynamon mielony 15g
1,49 zł Cena za kg: 99,33
Dr. Oetker Żelfix 3:1 40g
Dr. Oetker Żelfix 3:1 40g
3,29 zł 4,29 zł Cena za kg: 82,25

Opis produktu

Żelatyna w listkach ceniona przez ekspertów. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek. Doskonała do słodkich i słonych potraw.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
6

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

6 listków

Waga

Waga brutto
12

Marka

Dr. Oetker

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Żelatyna
Wariant
w listkach

Cechy

premium ekstra klarowna
do słodkich i słonych potraw
bez grudek

Przygotowanie i stosowanie

6 listków żelatyny na 500 ml płynu Sposób przygotowania: 1. Namaczanie: Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (całkowicie zanurzając jeden po drugim). Po 5-7 minutach odsącz listki w dłoni. 2. Rozpuszczanie: - W ciepłych płynach (500 ml, np. bulion, wywar): odsączone listki dodaj do płynu i mieszaj aż do rozpuszczenia. - W zimnych płynach 9500 ml, np. jogurt, śmietana): odsączone listki rozpuść podgrzewając je w garnku lub mikrofalówce (15-20 sek., moc 900 W), nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek zimnego płynu, wymieszaj i całość wlej do pozostałego płynu, ciągle mieszając. Uwaga! Świeże owoce kiwi, ananasa, fig i papai uniemożliwiają tężenie galarety, gdyż zawierają specyficzne enzymy. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.

Przepisy

Tarta z musem truskawkowym 500 g mascarpone i 250 ml maślanki wyjmij z lodówki na ok. 2 godz. przed przygotowaniem. Spód: 110 g masła roztop i ostudź. 220 g herbatników pokrusz drobno, połącz z masłem i wyłóż dno formy (śr. 24 cm) oraz boki, dokładnie uklepując, schłodź w lodówce. Masa: 4 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie na 5-7 min. Mascarpone utrzyj z maślanką, 100 g cukru i skórką z 1 cytryny. Listki żelatyny podgrzej w garnku, nie gotuj. 4 łyżki masy wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, a następnie połącz z resztą masy. Masę rozłóż równo ma spodzie i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Mus: 2 listki żelatyny namocz przez 5-7 minut w zimnej wodzie. 250 g truskawek zmiksuj na puree (mrożone wcześniej rozmroź), wymieszaj z 3 łyżkami cukru pudru. Żelatynę rozpuść w garnku, nie gotuj. 3 łyżki musu wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną a następnie dodaj do pozostałej części i dokładnie połącz. Gotowy mus wylej na wierzch masy sernikowej i pozostaw do chłodzenia na ok. 6 godz. Smacznego! Inspiracje i przepisy na www.oetker.pl

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem