Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) 5900437072111

EAN: 5900437072111
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) (1)
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) (2)
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) (1)
Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10g (6 listków) 5900437072111

5,29
Cena za kg: 529,00
torebka 10 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Żelfix 2:1 40g
Dr. Oetker Żelfix 2:1 40g
3,99 zł 4,49 zł Cena za kg: 99,75
Winiary Kwasek cytrynowy 50g
Winiary Kwasek cytrynowy 50g
2,09 zł Cena za kg: 41,80
Prymat Przyprawa do piernika ciast i deserów 20g
Prymat Przyprawa do piernika ciast i deserów 20g
1,39 zł Cena za kg: 69,50
Dr. Oetker Przyprawa korzenna do piernika i grzanego wina 40g
Dr. Oetker Przyprawa korzenna do piernika i grzanego wina 40g
2,89 zł Cena za kg: 72,25
Dr. Oetker Aromat migdałowy 9ml
Dr. Oetker Aromat migdałowy 9ml
1,99 zł Cena za litr: 221,11
Delecta Dżemix uniwersalny 3:1 Mieszanka żelująca 30g
Delecta Dżemix uniwersalny 3:1 Mieszanka żelująca 30g
3,49 zł Cena za kg: 116,33
Dr. Oetker Ze świata natury Ekstrakt naturalny wanilia Bourbon z Madagaskaru 30ml
Dr. Oetker Ze świata natury Ekstrakt naturalny wanilia Bourbon z Madagaskaru 30ml
7,99 zł Cena za litr: 266,33
Dr. Oetker Ze świata natury Ekstrakt naturalny pomarańcza z Brazylii 30ml
Dr. Oetker Ze świata natury Ekstrakt naturalny pomarańcza z Brazylii 30ml
8,39 zł Cena za litr: 279,67
Appetita Domowe Sekrety Przyprawa do piernika 20g
Appetita Domowe Sekrety Przyprawa do piernika 20g
1,29 zł Cena za kg: 64,50

Przygotowanie i stosowanie

6 listków żelatyny na 500 ml płynu Sposób przygotowania: 1. Namaczanie: Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (całkowicie zanurzając jeden po drugim). Po 5-7 minutach odsącz listki w dłoni. 2. Rozpuszczanie: - W ciepłych płynach (500 ml, np. bulion, wywar): odsączone listki dodaj do płynu i mieszaj aż do rozpuszczenia. - W zimnych płynach 9500 ml, np. jogurt, śmietana): odsączone listki rozpuść podgrzewając je w garnku lub mikrofalówce (15-20 sek., moc 900 W), nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek zimnego płynu, wymieszaj i całość wlej do pozostałego płynu, ciągle mieszając. Uwaga! Świeże owoce kiwi, ananasa, fig i papai uniemożliwiają tężenie galarety, gdyż zawierają specyficzne enzymy. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Marka

Dr. Oetker

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Cechy

premium ekstra klarowna
do słodkich i słonych potraw
bez grudek

Waga

Waga brutto
12

Opis produktu

Żelatyna w listkach ceniona przez ekspertów. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek. Doskonała do słodkich i słonych potraw.

Przepisy

Tarta z musem truskawkowym 500 g mascarpone i 250 ml maślanki wyjmij z lodówki na ok. 2 godz. przed przygotowaniem. Spód: 110 g masła roztop i ostudź. 220 g herbatników pokrusz drobno, połącz z masłem i wyłóż dno formy (śr. 24 cm) oraz boki, dokładnie uklepując, schłodź w lodówce. Masa: 4 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie na 5-7 min. Mascarpone utrzyj z maślanką, 100 g cukru i skórką z 1 cytryny. Listki żelatyny podgrzej w garnku, nie gotuj. 4 łyżki masy wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, a następnie połącz z resztą masy. Masę rozłóż równo ma spodzie i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Mus: 2 listki żelatyny namocz przez 5-7 minut w zimnej wodzie. 250 g truskawek zmiksuj na puree (mrożone wcześniej rozmroź), wymieszaj z 3 łyżkami cukru pudru. Żelatynę rozpuść w garnku, nie gotuj. 3 łyżki musu wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną a następnie dodaj do pozostałej części i dokładnie połącz. Gotowy mus wylej na wierzch masy sernikowej i pozostaw do chłodzenia na ok. 6 godz. Smacznego! Inspiracje i przepisy na www.oetker.pl

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Żelatyna
Wariant
w listkach

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
6

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

6 listków

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem

Szanowni Klienci,

Przypominamy, że 31 stycznia zakończył się okres obowiązywania Katalogu prezentów dla lojalnych Klientów.

Ci z Państwa, którzy dotąd nie wykorzystali swoich punktów, będą mogli je zachować, pod warunkiem, że do końca lutego 2021 r. dokonają zamiany karty E.Leclerc Lojalność popłaca na kartę Bonus E.Leclerc (Formularz wymiany karty). Zachowane na karcie Bonus E.Leclerc punkty będzie można wykorzystać do końca 2021 r. korzystając ze specjalnych ofert, które będziemy publikować w zakładce Zakupy za punkty. Sprawdź już teraz te nowe oferty.
Dziękujemy za regularne zakupy i zachęcamy do szybkiego wykorzystania punktów.