Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Piernik XXL 654g 5900437080307

EAN: 5900437080307
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Piernik XXL 654g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Piernik XXL 654g 5900437080307

7,96
Cena za kg: 12,17
opak. 654 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60g
Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60g
2,29 zł Cena za kg: 38,17
Dr. Oetker Biszkopt 400g
Dr. Oetker Biszkopt 400g
7,39 zł Cena za kg: 18,48
Dr. Oetker Sernik na zimno 195g
Dr. Oetker Sernik na zimno 195g
7,99 zł Cena za kg: 40,97
Dr. Oetker Babeczki jogurtowe 335g
Dr. Oetker Babeczki jogurtowe 335g
8,89 zł Cena za kg: 26,54
Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335g
Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335g
7,69 zł Cena za kg: 22,96
Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 300g
Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 300g
8,89 zł Cena za kg: 29,63
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520g
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520g
6,99 zł Cena za kg: 13,44
Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380g
Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380g
7,99 zł Cena za kg: 21,03
Dr. Oetker Mini Babeczki smak waniliowy z kropelkami czekolady 250g
Dr. Oetker Mini Babeczki smak waniliowy z kropelkami czekolady 250g
9,69 zł Cena za kg: 38,76
Delecta Leśny mech Ciasto w proszku 410g
Delecta Leśny mech Ciasto w proszku 410g
9,89 zł Cena za kg: 24,12

Opis produktu

Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 33 g
(%*)
Energia
1585 kJ
523 kJ
6 %
Energia
379 kcal
125 kcal
6 %
Tłuszcz
19 g
6,3 g
9 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
5,1 g
1,7 g
9 %
Węglowodany
46 g
15 g
6 %
w tym Cukry
24 g
8,1 g
9 %
Białko
5 g
1,7 g
3 %
Sól
0,75 g
0,25 g
4 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = 33 g

Składniki

mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), mąka PSZENNA)
1,8 % mieszanka przypraw
MLEKO odtłuszczone w proszku
0,9 % cykoria
ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
0,4 % cynamon mielony
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
naturalny aromat miodu
aromaty

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
35

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

35 porcji

Waga

Waga brutto
660

Dodatki

Barwniki
Nie zawiera

Zalecenia dla alergików

Jęczmień
Zawiera
Mleko
Zawiera
Żyto
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Marka

Dr. Oetker

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Piernik
Wariant
XXL

Cechy

bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
z przyprawami korzennymi

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Przepisy

Piernik XXL Dodaj: - 3 jaja - 250 g margaryny (lub masła) - 100 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuść i ostudź margarynę lub masło. Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Formę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do formy i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 40 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta o 50 ml, zmiksuj składniki, następnie obtocz w mące 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Temperatura: ok. 180°C. Czas pieczenia: ok. 40 min. Piernik przekładany Ciasto Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty. Masa budyniowa Z 375 ml mleka odlej 1/2 szklanki, wsyp Budyń smak waniliowy Dr.Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą, tak by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła dodawaj do budyniu łyżka po łyżce i całość ucieraj na gładką masę. Krem rozsmaruj na dolnym blacie piernika i przykryj górnym blatem. Wierzch piernika udekoruj gotową polewą Dr. Oetkera i posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Smacznego!

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem