Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240g 5900437013800

EAN: 5900437013800
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240g 5900437013800

5,39
Cena za kg: 22,46
saszetka 240 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Śmietan-fix 9g
Dr. Oetker Śmietan-fix 9g
1,05 zł Cena za kg: 116,67
Delecta Krem karpatka bez gotowania 145g
Delecta Krem karpatka bez gotowania 145g
4,99 zł Cena za kg: 34,41
Bakalland Masa makowa z bakaliami 850g
Bakalland Masa makowa z bakaliami 850g
10,79 zł Cena za kg: 12,69
Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120g
Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120g
5,39 zł Cena za kg: 44,92
Dr. Oetker Masa śmietanowa malinowa 86g
Dr. Oetker Masa śmietanowa malinowa 86g
3,28 zł Cena za kg: 38,14
Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak śmietankowy 120g
Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak śmietankowy 120g
5,39 zł Cena za kg: 44,92
Gellwe Krem do ciast i tortów czekoladowy smak 140g
Gellwe Krem do ciast i tortów czekoladowy smak 140g
3,99 zł Cena za kg: 28,50
Gellwe Śmietanex 12g
Gellwe Śmietanex 12g
0,89 zł Cena za kg: 74,17
Delecta Śnieżka oryginalna 51g
Delecta Śnieżka oryginalna 51g
1,79 zł Cena za kg: 35,10
Dr. Oetker Krem do karpatki 3 minuty 136g
Dr. Oetker Krem do karpatki 3 minuty 136g
5,39 zł Cena za kg: 39,63

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania: Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła 1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj. 2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia. 3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki. Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Marka

Dr. Oetker

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Cechy

do gotowania

Waga

Waga brutto
248

Opis produktu

Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - do gotowania na mleku i maśle - możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance - wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Składniki

cukier
skrobia
mąka pszenna
mleko odtłuszczone w proszku
aromat
barwniki (kurkumina, karoteny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g
1 porcja = 39 g
(%*)
Energia
1186 kJ
462 kJ
6%
Energia
285 kcal
111 kcal
6%
Tłuszcz
19 g
7,3 g
10%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
12 g
4,6 g
23%
Węglowodany
26 g
10 g
4%
w tym Cukry
19 g
7,4 g
8%
Białko
2,4 g
0,9 g
2%
Sól
0,08 g
0,03 g
1%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 39 g kremu.

Przepisy

przepis na ciasto Karpatka Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem (125 g) masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp kubek mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta cienko rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do Karpatki Dr. Oetkera.

Składniki podlegające oznakowaniu

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

1 porcja (39 g) zawiera:
Energia w 100 g 1186 kJ / 285 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Krem do karpatki
Wariant
klasyczny

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
24

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem