Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240g 5900437013800

EAN: 5900437013800
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240g (1)
Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240g (2)
Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240g (1)
Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240g 5900437013800

5,79
Cena za kg: 24,13
saszetka 240 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Śmietan-fix 9g
Dr. Oetker Śmietan-fix 9g
1,39 zł Cena za kg: 154,44
Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140g
Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140g
6,99 zł Cena za kg: 49,93
Bakalland Kajmak masa krówkowa o smaku tiramisu 460g
Bakalland Kajmak masa krówkowa o smaku tiramisu 460g
9,99 zł Cena za kg: 21,72
Bakalland Kajmak masa krówkowa o smaku orzechowym 460g
Bakalland Kajmak masa krówkowa o smaku orzechowym 460g
9,99 zł Cena za kg: 21,72
Bakalland Kajmak masa krówkowa o smaku tradycyjnym 460g
Bakalland Kajmak masa krówkowa o smaku tradycyjnym 460g
9,99 zł Cena za kg: 21,72
Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak ajerkoniakowy 120g
Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak ajerkoniakowy 120g
6,29 zł Cena za kg: 52,42
SM Gostyń Kajmak o smaku waniliowym gostyński 510g
SM Gostyń Kajmak o smaku waniliowym gostyński 510g
9,39 zł Cena za kg: 18,41
Gellwe Krem do ciast i tortów czekoladowy smak 140g
Gellwe Krem do ciast i tortów czekoladowy smak 140g
4,49 zł Cena za kg: 32,07
Dr. Oetker Krem do karpatki 3 minuty 136g
Dr. Oetker Krem do karpatki 3 minuty 136g
6,29 zł Cena za kg: 46,25
Sonata Pianka deserowa spray 250g
Sonata Pianka deserowa spray 250g
7,29 zł Cena za kg: 29,16

Opis produktu

Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - do gotowania na mleku i maśle - możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance - wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g
1 porcja = 39 g
(%*)
Energia
1186 kJ
462 kJ
6%
Energia
285 kcal
111 kcal
6%
Tłuszcz
19 g
7,3 g
10%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
12 g
4,6 g
23%
Węglowodany
26 g
10 g
4%
w tym Cukry
19 g
7,4 g
8%
Białko
2,4 g
0,9 g
2%
Sól
0,08 g
0,03 g
1%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 39 g kremu.

Składniki

cukier
skrobia
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat
barwniki (kurkumina, karoteny)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
24

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.

Waga

Waga brutto
248

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Marka

Dr. Oetker

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Krem do karpatki
Wariant
klasyczny

Cechy

do gotowania

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania: Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła 1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj. 2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia. 3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki. Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).

Przepisy

przepis na ciasto Karpatka Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem (125 g) masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp kubek mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta cienko rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do Karpatki Dr. Oetkera.

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem