Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
0
0

Dr. Oetker Biszkopt 400g

EAN: 5900437086217
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Biszkopt 400g (1)
Dr. Oetker Biszkopt 400g (2)
Dr. Oetker Biszkopt 400g (1)
Dr. Oetker Biszkopt 400g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Biszkopt 400g

6,39
Cena za kg: 15,98
torebka 400 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60g
Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60g
2,19 zł Cena za kg: 36,50
Delecta Duża Blacha Korzenny piernik 680g
Delecta Duża Blacha Korzenny piernik 680g
6,79 zł Cena za kg: 9,99
Dr. Oetker Piernik XXL 654g
Dr. Oetker Piernik XXL 654g
10,99 zł Cena za kg: 16,80
Gellwe Naturalnie Pyszne Piernik klasyczny Mieszanka do wypieku 375g
Gellwe Naturalnie Pyszne Piernik klasyczny Mieszanka do wypieku 375g
3,99 zł Cena za kg: 10,64
Gellwe Auta Babeczki o smaku czekoladowym z kremem bananowym oraz posypką cukrową 234g
Gellwe Auta Babeczki o smaku czekoladowym z kremem bananowym oraz posypką cukrową 234g
5,99 zł Cena za kg: 25,60
Gellwe Papieskie kremówki wadowickie 450g
Gellwe Papieskie kremówki wadowickie 450g
5,09 zł Cena za kg: 11,31
Dr. Oetker Babeczki jogurtowe 335g
Dr. Oetker Babeczki jogurtowe 335g
7,89 zł Cena za kg: 23,55
Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 300g
Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 300g
7,89 zł Cena za kg: 26,30
Delecta Beza 260g
Delecta Beza 260g
5,79 zł Cena za kg: 22,27

Pozostałe informacje

100 g zawiera: energia 1170 kJ 277 kcal 14%* *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Dodatki

konserwanty
Nie zawiera

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

Zgodnie z prawem: bez konserwantów

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Marka

Dr. Oetker

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Cechy

+ przepisy na ciasta

Waga

Waga brutto
409

Opis produktu

Biszkopt to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jaja i wodę, zmiksuj, upiecz i puszysty biszkopt gotowy! Teraz wystarczy puścić wodze fantazji i zastosować jeden z przepisów podanych na opakowaniu. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

O producencie

Dr. Oetker wspiera Wioski Dziecięce

Składniki

cukier
mąka pszenna
skrobia pszenna
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia)
maltodekstryna
mleko odtłuszczone w proszku
aromat

Wartości odżywcze

Wartośc odżywcza po przyrządzeniu 100 g
1 porcja = 41 g g
(%*)
Energia
1170 kJ
480 kJ
6%
Energia
277 kcal
114 kcal
Tłuszcz
4,8 g
2,0 g
3%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
1,6 g
0,7 g
4%
Węglowodany
51,2 g
21,0 g
8%
w tym Cukry
27,2 g
11,2 g
12%
Białko
7,0 g
2,9 g
6%
Sól
0,76 g
0,31 g
5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 41 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przepisy

Dodaj: do biszkoptu: - 4 jaja - 3 łyżki wody do nasączenia: - sok z 1 cytryny - 2 łyżki cukru - 0,5 szklanki wody do przełożenia: - Krem do tortów lub Masę Śmietanową Dr. Oetkera (+ składniki do ich przyrządzenia) Przepis na Tort biszkoptowy Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie biszkoptu Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Pieczenie Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ø 24 cm) i wstawić do podgrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: - blaszka wysmarowana tłuszczem i posypana mąką: ok. 45 min - blaszka wyłożona papierem do pieczenia: ok. 45-50 min 3. Przełożenie 10 min po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 warstwy, nasączyć ponczem, przełożyć kremem lub masą śmietanową i udekorować owocami. Smacznego! Biszkopt jest doskonałą bazą do przygotowywania tortów, ciast z owocami i innych wypieków. Wystarczy dodać świeże składniki i zastosować dowolny przepis. Tort czekoladowy (okrągła forma ø 24 cm) Dodaj: 4 jaja, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki kakao (ok. 15 g), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak czekoladowy), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak śmietankowy), 1000 ml śmietanki 30% tł., 1 mały słoik kremu czekoladowego, dekoracje, np. Kwiatki z opłatka Dr. Oetkera, poncz: 100 ml wiśniówki, 100 ml wody i 1 łyżka cukru. Sposób przygotowania: 1. Z mieszanki biszkoptowej odsypać 1 łyżkę i wymieszać z kakao. Resztę mieszanki wsypać do miski, dodać jaja i wodę, miksować 5 minut, dodać wymieszane kakao i delikatnie wymieszać łyżką. 2. Do tortownicy ø 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia nałożyć ciasto. Piec 45-50 min w temp. 180°C. 3. Przygotować Masę Śmietanową (smak śmietankowy), następnie dodawać po łyżce krem czekoladowy, przestawiając mikser na wolne obroty. 4. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Na dolny blat nałożyć połowę kremu, przykryć 2. blatem, posmarować resztą kremu. Przykryć 3. blatem. 5. Przygotować Masę Śmietanową (smak czekoladowy) i posmarować nią górę i bok tortu. Wierzch udekorować masą i dekoracjami. Ciasto z owocami i galaretką (blacha 25 x 35 cm) Dodaj: 4 jajka, 3 łyżki wody, sok z 1 cytryny, Krem jogurtowy Dr. Oetkera, 150 g jogurtu naturalnego, 250 ml zimnej wody, 500-600 g owoców (truskawki, wiśnie itp.), 2 galaretki. Sposób przygotowania: 1. Biszkopt przygotować wg p. 1. sposobu przygotowania. 2. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy i upiec. 3. Ostudzone ciasto nasączyć sokiem z cytryny. Jeżeli brzegi ciasta będą odstawały od formy, należy je wyłożyć paskami tektury. Przygotować krem jogurtowy i nałożyć na wierzch ciasta. 4. Ułożyć owoce, a następnie zalać wychłodzoną, tężejącą galaretką (przygotowaną z 0,8 l wody), wstawić do lodówki do stężenia. Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Składniki podlegające oznakowaniu

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

100 g zawiera:

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Biszkopt

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 41 g

Kategorie

Spożywcze

Zobacz wszystko: Spożywcze
Informacje

Informacje

Wróć do: Menu główne

Logowanie

Zgłoś błąd
Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Zgłoś błędy dotyczące działania sklepu

Potrzebujesz pomocy przy obsłudze sklepu internetowego?

Skorzystaj z naszej infolinii lub formularza kontaktowego

Zadzwoń: 885 403 130 Formularz kontaktowy

Jeżeli zauważyłeś błędy w działaniu sklepu internetowego,
zgłoś je za pomocą poniższego formularza:

Zgłaszanie błędów