Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Sprawdź termin dostawy
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
0
0

Delecta Krówka Ciasto w proszku 530g

EAN: 5900983005502
Nazwa wariantu
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530g (1)
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530g (2)
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530g (3)
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530g (4)
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530g (1)
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530g (2)
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530g (3)
Delecta Krówka Ciasto w proszku 530g (4)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Delecta Krówka Ciasto w proszku 530g

5,88
Cena za kg: 11,09
pudełko 530 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60g
Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60g
2,19 zł Cena za kg: 36,50
Delecta Z serca natury Karpatka Mieszanka do wypieku ciasta 390g
Delecta Z serca natury Karpatka Mieszanka do wypieku ciasta 390g
4,98 zł Cena za kg: 12,77
Delecta Duża Blacha Ciasto drożdżowe 600g
Delecta Duża Blacha Ciasto drożdżowe 600g
5,98 zł Cena za kg: 9,97
Gellwe Naturalnie Pyszne Piernik klasyczny Mieszanka do wypieku 375g
Gellwe Naturalnie Pyszne Piernik klasyczny Mieszanka do wypieku 375g
3,99 zł Cena za kg: 10,64
Gellwe Auta Babeczki o smaku czekoladowym z kremem bananowym oraz posypką cukrową 234g
Gellwe Auta Babeczki o smaku czekoladowym z kremem bananowym oraz posypką cukrową 234g
5,99 zł Cena za kg: 25,60
Gellwe Ciasto i krem do karpatki 340g
Gellwe Ciasto i krem do karpatki 340g
4,49 zł Cena za kg: 13,21
Gellwe Babeczki czekoladowe 300g
Gellwe Babeczki czekoladowe 300g
5,79 zł Cena za kg: 19,30
Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335g
Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335g
5,98 zł 7,89 zł Cena za kg: 17,85
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520g
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520g
6,99 zł Cena za kg: 13,44
Gellwe Minnie Babeczki o smaku czekoladowym z kremem truskawkowym oraz posypką cukrową 230g
Gellwe Minnie Babeczki o smaku czekoladowym z kremem truskawkowym oraz posypką cukrową 230g
5,99 zł Cena za kg: 26,04

Zalecenia dla alergików

Jaja
Może zawierać
Mleko
Zawiera
Soja
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Zasmakuj!

Marka

Delecta

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Cechy

pyszna klasyka
wyjątkowo karmelowa
idealne dodatki
opakowanie zawiera: ciasto, krem, polewę

Waga

Waga brutto
602

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
140 g mieszanki do przyrządzenia kremu
110 g mieszanki do przyrządzenia polewy

Składniki

Ciasto: cukier, mąka pszenna tortowa, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat
Krem: cukier, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina
Polewa: cukier, mleko pełne w proszku, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g
Na porcję 67 g
%RWS* na porcję 67 g
Wartość energetyczna
1190 kJ
798 kJ
10%
Wartość energetyczna
284 kcal
190 kcal
Tłuszcz
13,2 g
8,9 g
13%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
4,3 g
2,9 g
14%
Węglowodany
37 g
25 g
9%
w tym cukry
22 g
15 g
17%
Białko
4,4 g
3,0 g
6%
Sól
0,51 g
0,34 g
6%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł., margaryną 80% tł. i migdałami).
ok. 1340 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)

Przepisy

Krówka ciasto w proszku Przygotuj: Do kremu: 450 ml mleka, 100 g masła lub margaryny Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek) Do ponczu: 125 ml wrzącej wody, (1/2 szklanki), 1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty Do polewy: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów Sposób przygotowania: Krem: 1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 250 ml mleka zagotuj. 2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. 3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz, ciągle miksując. Ciasto: 1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą. 3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). 4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy. 5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min. Poncz: 1. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź. Składanie ciasta: 1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości. 2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość. Polewa: 1. W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem. Zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj łyżką. Następnie gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając. 2. Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub drobno pokrojonymi orzechami. 3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia. Dobra rada: Krówka z galaretką. Przygotuj dodatkowo Galaretkę w proszku o dowolnym smaku Delecta i Polewę gotową smak białej czekolady Delecta. Krem, ciasto i poncz przygotuj wg sposobu podstawowego. Galaretkę rozpuść w połowie ilości wody, po zastygnięciu pokrój w kostkę, dodaj do kremu. Ciasto składaj wg sposobu podstawowego. Polewę w proszku i polewę gotową, przygotuj wg opakowań. Górę ciasta pokryj polewą o smaku Krówka oraz udekoruj strużkami polewy smak białej czekolady. Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl

Składniki podlegające oznakowaniu

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto w proszku
Wariant
Krówka

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
20

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

ok. 1340 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)

Taggable Allergy Text

Kategorie

Spożywcze

Zobacz wszystko: Spożywcze
Informacje

Informacje

Wróć do: Menu główne

Logowanie

Zgłoś błąd
Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Zgłoś błędy dotyczące działania sklepu

Potrzebujesz pomocy przy obsłudze sklepu internetowego?

Skorzystaj z naszej infolinii lub formularza kontaktowego

Zadzwoń: 885 403 130 Formularz kontaktowy

Jeżeli zauważyłeś błędy w działaniu sklepu internetowego,
zgłoś je za pomocą poniższego formularza:

Zgłaszanie błędów