Telefon

Infolinia: 885 403 130 (pn-so 7:00-21:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 403 130 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Cenos Ryż parboiled 400g (4x100g) 5900977001596

EAN: 5900977001596
Nazwa wariantu
Cenos Ryż parboiled 400g (4x100g) (1)
Cenos Ryż parboiled 400g (4x100g) (2)
Cenos Ryż parboiled 400g (4x100g) (1)
Cenos Ryż parboiled 400g (4x100g) (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Cenos Ryż parboiled 400g (4x100g) 5900977001596

5,29
Cena za kg: 13,23
pudełko 400 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Melvit Premium Ryż biały 1kg
Melvit Premium Ryż biały 1kg
10,49 zł Cena za kg: 10,49
Kupiec Ryż parboiled 400g (4x100g)
Kupiec Ryż parboiled 400g (4x100g)
3,99 zł Cena za kg: 9,98
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty 400g (4x100g)
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty 400g (4x100g)
3,79 zł Cena za kg: 9,48
Kupiec Ryż naturalny brązowy 400g (4x100g)
Kupiec Ryż naturalny brązowy 400g (4x100g)
4,19 zł Cena za kg: 10,48
Kupiec Ryż dziki 200g (2x100g)
Kupiec Ryż dziki 200g (2x100g)
14,99 zł Cena za kg: 74,95
Podravka Ryż biały długoziarnisty 400g (4x100g)
Podravka Ryż biały długoziarnisty 400g (4x100g)
3,29 zł Cena za kg: 8,23
Uncle Ben's Ryż risotto 500g
Uncle Ben's Ryż risotto 500g
8,99 zł Cena za kg: 17,98
WM Ryż biały długoziarnisty 400g
WM Ryż biały długoziarnisty 400g
2,19 zł Cena za kg: 5,48
Uncle Ben's Ryż długoziarnisty z dzikim 500g (4x125g)
Uncle Ben's Ryż długoziarnisty z dzikim 500g (4x125g)
7,99 zł Cena za kg: 15,98
Cenos Ryż biały długi 800g (8x100g)
Cenos Ryż biały długi 800g (8x100g)
6,89 zł Cena za kg: 8,61

Opis produktu

Ryż parboiled to ryż poddany specjalnej metodzie obróbki termicznej. Dzięki temu jego czas gotowania jest krótszy, a ziarna pozostają sypkie po ugotowaniu. Idealnie sprawdza się jako samodzielne danie, dodatek do mięs i składnik sałatek, tworząc doskonałe połączenie z warzywami i nie tylko.

Wartości odżywcze

w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna
1430 kJ
17
wartość energetyczna
337 kcal
tłuszcz
0,3 g
<1
w tym kwasy nasycone
0,1 g
1
węglowodany
74 g
28
w tym cukry
<0,5 g
<1
błonnik
5,2 g
białko
7,3 g
15
sól
<0,01 g
<1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
sztuk/sztuki
4

Waga

Waga brutto
425

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać

Marka

Cenos

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 12 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ryż
Wariant
parboiled

Cechy

czas gotowania: 12 minut

Liczba jednostek

Liczba jednostek
4

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, BUR - Birma, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria

Przepisy

Łosoś w sosie koperkowym Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: filet z łososia 600 g, mały brokuł, 3 marchewki, cytryna, pęczek koperku, kostka rosołowa drobiowa, 200 g śmietany 18%, 30 g masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz. Przygotowanie: Filet dzielimy na części, oczyszczamy, nacieramy sokiem z cytryny i solimy. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, które przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Koperek myjemy i drobno siekamy. W garnku topimy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy. Dodajemy ok. 200 ml bulionu. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy śmietanę, łyżkę soku z cytryny, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa myjemy, brokuł dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Gotujemy na parze do miękkości. Łososia układamy na ryżu, polewamy sosem i otaczamy wianuszkiem warzyw. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem